Koken Loca

Kijk voor nog meer ideetjes op onze Pinterest bord Koken Loca!

Recept Ganache 

Emulsie van chocolade en room

De basis van een ganache is een emulsie van fijngehakte chocolade verrijkt met room van maximaal 35% vet (u kunt hiervoor ook melk gebruiken). De room moet worden gekookt voordat de chocolade en andere specerijen, kruiden of vruchten toegevoegd worden. Meng de chocolade bij de slagroom als deze van het vuur af is, tot een egaal geheel.  De verhouding van chocolade en room bepaaldt de viscositeit van de ganache. De ganache gaat in de spuitzak of op een plaat. Doe deze 1 nacht in de koelkast. ( om praline ganache te maken kun je hazelnoten met de snijmixer fijn maken, lekkerder om niet te lang te malen, zodat de korrel er nog wel in zit voor de crunch )

In principe zijn er 3 soorten ganache die u als basis kunt gebruiken.

  • 1 deel room met 1 tot 1,5 deel chocolade (heel zachte ganache, geschikt voor vullingen of gemouleerde bonbons)
  • 1 deel room met 2 delen chocolade (romige maar iets stevigere ganache, geschikt voor spuitbonbons)
  • 1 deel room met 2,5 tot 3 delen chocolade (vaste ganache, geschikt voor snijbonbons en bonbonlollipops)

 

  

Rocky Road met noten ect..

Bereidingstijd 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor 30 tot 40 hapjes (even natellen)

  • 125 gram ongezouten boter
  • 300 gram pure chocolade
  • 4 eetlepels honing
  • 100 gram volkoren biscuitjes
  • 75 gram spekjes
  • 125 gram noten (ik nam een mix tussen gezouten pinda´s en ongezouten cashewnoten en hazelnoten)

Extra benodigd een bakvorm, bakblik of ovenschaal van 25 bij 25 cm. 

Bereiding

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Knip de spekjes in stukjes. Breek de biscuitjes in stukjes, dit gaat gemakkelijk door het in een goede plastic zak te plaatsen en er even op te gaan staan. Het is het lekkerste als het biscuit niet té fijn is, grovere stukken zijn goed. Hak eventueel de grotere noten grof als je dit prettig vind.

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter samen met de chocolade en honing. Dit kun je au bain marie doen door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. Zorg er in dit geval wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt. Ook kun je het in de magnetron smelten. Telkens 30 seceonden op de hoogste stand, tussendoor roeren en weer verwarmen. Ga hiermee door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de koekjes, spekjes en 80 gram van de noten. Zorg ervoor dat het goed door elkaar zit.

Giet het chocolade koekjesmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hierover de overige noten (druk deze noten eventueel een beetje aan zodat ze goed blijven zitten).

Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Onze Liefdes thee:

Maak je nu zelf! Hoe simpel kan het zijn.

Bij de toko haal je steranijs en Verveine. Dit kan samen met een Yogi thee zakje en een paar plakjes verse gember. Makkelijk warm te houden op een rechaudje. Het wordt alleen maar lekkerder. 

Chocoladetapas:

Beschrijving Chocolade soep:

Schil de mango's, snijd het vruchtvlees los van de schil. Snijd in reepjes en meng met het limoensap. Breek de chocolade en doe de stukjes in een diepe pan. Voeg de kokosmelk, de slagroom en de koffie toe en verwarm al roerende op een matig vuur tot de chocolade is gesmolten en de soep licht gebonden is. Serveer direct of warm later op. Schep in 4 diepe soepborden driekwart van de mangoreepjes, en schep daar de chocolade-kokossoep omheen. Knip de marshmallows in plakjes en leg die in de soep. Strooi de chocoladekrulletjes eroverheen.

Bacon choc Gebakken (prefab?) bacon( gerookte kip) bedekken met ( of zonder voor de liefhebber) nootjes ( gebrande of verse, gekneusde pistache, amandel en pinda, etc)

aan 1 kant vd bacon en opgerold op spiesje ( statè prikkers) en half onderdompelen in ( pure-) choc 

Blokjes Roquefort op prikkertje of spiesje op je bord leggen. Giet met je lepel streepjes chocolade over de roquefort.

Prefab. Aardbeien en ander fruit ( aantal dagen `geweekt`) in alcohol) dompelen in melk- òf pure- chocolade. Maak je eigen kunstwerk, met satéprikkers, en sprinkels

Chocomelk maak hem als chocospoon; puur met chili/ melk met verse munt of gedroogde munt. Deze kan naar behoefte gast ook als 1e gang genuttigd worden.
Voor de gure dagen is `t lekker om choc melk met mini marshmellows te drinken of speculaas kruiden, brokjes (denk aan `Schuddebuikjes` etc.).  Voor de warme dagen een Chocolade likeur: choco/cacao/slagroom en rum. Of
Chocomilkshake.

 

Hulp nodig?

Wij kunnen met een goede traiterie uw gezelschap verblijden met een leuke act op locatie!

Tante Annie en Loca Lola brengen lekker eten en verzorgen uw etentje aan huis of andere locatie in overleg.

Duur: 2 uur

Prijs: Vanaf €25,00 pp       

 

info: info@chocoloca.nl

Gastenboek

  • 14-12-2017 - Gistermiddag 13 dec een super leuk kinderfeestje van mijn dochter...  lees meer
  • 11-12-2017 - Op vrijdagmiddag 24 November heeft Amelie, die dag 7 geworden,...  lees meer
  • 03-12-2017 - Lieve guapa loca,
    Wat was het een leuk uitje! We...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Reviews van de leukste groepen!

  

Reviews, leuke reacties! Hartelijk dank!

© 2011 - 2017 CHOCO LOCA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel