Kleddercake

Uitje 5 van 10

RECEPT Kleddercake: GLUTENVRIJE KLADDKAKA (ZWEEDSE CHOCOLADETAART

Vandaag delen we weer een heerlijk recept voor de fika met je: kladdkaka, een Zweedse chocoladetaart. Kladd betekent in het Zweeds letterlijk kliederig en kaka betekent taart. Het hoeft dus allemaal niet zo netjes bereid te worden; het gaat om de heerlijke chocoladesmaak. We hebben de bloem vervangen door amandelmeel zodat het een glutenvrije versie is geworden. Veel bak- en eetplezier!

Wat heb je nodig? Ik heb 100 gram slagroom gedaan ipv boter en 200 gr chocolade fondant

100 g boter in kleine blokje, plus wat extra voor het invetten

100 g pure chocolade (het liefst zo puur mogelijk)

2 eieren, gesplitst

175 g amandelmeel

1 tl vanillesuiker

slagroom

Benodigdheden: springvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde springvorm in met boter of bekleed ‘m met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie. Zodra de chocola gesmolten is, doe je de boter erbij. Haal de kom van de pan met water en laat iets afkoelen. Roer de eidooiers, het amandelmeel en de vanillesuiker erdoor. Klop de eiwitten tot stijve pieken en schep ze door het chocolademengsel. Let op: schep voorzichtig om, zodat je zoveel mogelijk lucht behoudt. Doe het chocolademengsel in de ingevette springvorm en zet de taart 15 tot 17 minuten in de oven, tot de bovenkant hard en de binnenkant nog zacht is. Laat de taart even afkoelen en serveer met slagroom.

 

En hier nog een simpelere:

Kladdkakans Dag

Datum: woensdag 7 november 2018 

Land / gebied: Zweden

pastedGraphic_1.png

pastedGraphic_2.png

In Zweden is 7 november de 'Dag van de Kladdkaka' (Kladdkakans Dag) - een smeuïge Zweedse chocoladetaart, ook bekend als kleddercake en vooral een geliefd nagerecht onder studenten.

 

Recept van Zweedse kladdkaka

Ingrediënten:

100 gram (plantaardige) boter, gesmolten en afgekoeld

160 gram suiker

60 gram bloem

50 gram cacao

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

 

Materialen: 1 ronde springvorm van Ø 18 cm

Reviews van de leukste groepen!

Wij zouden het leuk vinden als jullie een review achter laten! 

Hartelijk dank!

  

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Graag zien wij ook een leuke review op Tripadvisor!

© 2011 - 2024 CHOCO LOCA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel